FOTO: null

Na stočnoj pijaci Agrotržnog centra u Bijeljini danas je uručena pomoć za osam poljoprivrednih proizvođača koji su pretrpjeli veliku štetu u majskim poplavama 2014. godine.

Pomoć se ogleda u dodjeli 60 prasadi za stočare u naseljima Velino Selo, Brodac, Batković, Kovanluk i Novo naselje Janja. 

"U okviru EU programa oporavka od poplava u maju 2014. godine, a u skladu sa javnim pozivom koji je bio otvoren za poljoprivredne proizvođače do 12. marta 2015. godine, danas je na Agrotržnom centru u krugu stočne pijace podijeljeno 60 prasadi", potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Grada Bijeljina Slaviša Cacanović. 

Ovoj podjeli pomoći, rekao je Cacanović, prisustvovali su i veterinarski inspektor, kao i i predstavnik UNDP-a. 

"Sva prasad imala su potrebnu veterinarsku dokumentaciju, a prošla su i selekcijsku službu na farmi svinja u Odžaku", rekao je Cacanović i izrazio nadu da će ovakve aktivnosti pomoći najugroženijim poljoprivrednim proizvođačima i da će biti nastavljene.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )