FOTO: pixabay

Pripadnici jačeg pola postaju bolji prijatelji kako sazrijevaju. U ranoj mladosti se njihova druženja baziraju uglavnom na dobrom provodu i izlascima

Prijateljstva među muškarcima u kasnim četrdesetim su daleko opuštenija, odanija i sadržajnija nego u kasnim dvadesetim - zaključio je profesor Džefri Grig, sa Univerziteta Merilend. Na osnovu istraživanja koje je sproveo, otkrio je da pripadnici jačeg pola postaju bolji prijatelji kako sazrijevaju. U ranoj mladosti se njihova druženja baziraju uglavnom na dobrom provodu i izlascima.

Grig je zaključio da sa godinama muškarci prestaju da se takmiče sa svojim prijateljima, staloženiji su i imaju više samopouzdanja, pa stvaraju trajnija i jača prijateljstva. Istraživanje je još pokazalo da stariji muškarci mnogo lakše ostvaruju prijateljstva sa ženama, dok se u mlađim godinama iza druženja sa suprotnim polom uglavnom krije seksualna privlačnost.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )