FOTO: null

Takmičenje koje organizuje PSS imaće 478 učesnika iz 51 kluba iz Srbije i inostranstva. Takmičiće se i tri nacionalna tima: Kazahstana, Belorusije i Ukrajine

Otvoreno prvenstvo naše zemlje u plivanju počinje danas na zatvorenim bazenima SC "Novi Beograd". Takmičenje koje organizuje Plivački savez Srbije imaće 478 učesnika iz 51 kluba iz Srbije i inostranstva. Takmičiće se i tri nacionalne selekcije: Kazahstana, Belorusije i Ukrajine, kao i dva osvajača medalja na prošlogodišnjim OI u Riju, Dimitrij Balandin (200 m prsno - zlatna medalja) i Aleksandra Herasimenja (50 slobodno bronza).

Na šampionatu će nastupiti i naš najbolji plivač Velimir Stjepanović, koji je prekjuče sa Čabom Silađijem stigao iz Dubaija.

Takmičenje je pojedinačno i traje do nedelje, kvalifikacije se plivaju svakog dana od 10.00, a finala od 17.00. Ovo prvenstvo se nalazi na FINA listi kao kvalifikatorno za ostvarenje normi za Svetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Budimpešti u julu.

Ulaz na plivalište je za sve zainteresovane slobodan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )