FOTO: null

Popularni i relativno precizni meteo servisi Accuweather i weather2umbrella objavili su kako sljedeće sedmice u Bosnu i Hercegovinu stiže prvi talas vrućine. Tropske vrućine najavljuju i hrvatski meterolozi.

Iako će krajem radne sedmice veći dio BiH okupati kiša, odmah nakon tog osvježenja stižu prvi znaci nadolazećeg ljeta. Možda je još preuranjeno s velikom sigurnošću govoriti o tome kakve nas temperature očekuju iduće sedmice, ali prema prognostičkim materijalima, region bi mogle pogoditi “paklene vrućine” čiji bi vrhunac, bar po trenutnom stanju, bio u srijedu kada bi temperature lokalno dostizale ekstremnih 38°C.

Prema Crometeo izvještaju , na istoku Hrvatske sredinom sljedeće sedmice temperature bi išle do 35°C, u dijelovima Srbije do 38°C, Tunisu i 40°C.

Prema prognozi sajta www.weather2umbrella.com  vidi se da već u utorak u Bijeljini možemo očekivati 31 stepen, a u srijedu čak 33 stepena Celzijusa, dok se temperature u regionu kreću i do 38 stepeni Celzijusa.

Tropske vrućine bi potrajale 3-4 dana, nakon toga bi uslijedio pad temperature i nestabilnosti.

Ako se ostvare prognoze meteorologa padaće i rekordi o najvišoj izmjerenoj temperaturi tokom maja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )