FOTO: InfoBijeljina.com

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u nedjelju će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana.

Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do devet, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između šest i 12 stepeni.

Oblačno sa slabom kišom će biti i početkom iduće sedmice. Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam, a najviša dnevna uglavnom između tri i sedam, na jugu do 13 stepeni.

U utorak takođe pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine i zapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura vazduha većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna uglavnom između sedam i 13 stupeni Celzijusovih.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine.

Tokom dana snijeg postepeno može preći u susnježicu i kišu. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od -1 do 4, a dnevna od -3 do 3, na jugu i sjeveru zemlje od 6 do 11 °C.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )