FOTO: pixabay

Budućnost transporta u svakom će slučaju završiti u potpuno automatizovanoj formi, a nakon automobila i kamiona na red stižu avioni.

Naravno, proći će još godine i godine dok nećemo sjesti u avion bez pilota, ali činjenica jest da su kompanije poput Airbusa krenule u razvoj samovozećih aviona.

 Međutim, pitanje je koliko će takav način prijevoza biti društveno prihvatljiv, pogotovo među ljudima koji se ionako boje vožnje zrakoplovom, ali stručnjaci uvjeravaju kako će prepuštanjem upravljanja računalnom softveru putovanje zapravo biti sigurnije.

Da, u teoriji je tako, ali zasad još uvijek nismo spremni niti prepustiti volan automobila u ruke računaru, a kako ćemo tek biti mirni dok putujemo avionom u kojem nema pilota? Dodatno je pitanje problema hakerskog napada, pogotovo iz perspektive terorizma. Dakle, puno je tu još nepoznanica pa u svakom slučaju ne treba juriti s bombastičnim najavama o potpunom prepuštanju upravljanja zrakoplovom u ruče računalnog softvera.

Stručnjaci predviđaju da bi samo tranzicijski period mogao potrajati više od 10 godina. Tada bi sve najkompleksnije manevre poput uzlijetanja i slijetanja samostalno obavlčjao računar, ali pod strogim nadzorom pilota, koji bi u svakom trenutku bio spreman preuzeti kontrolu nad aviono.

No, i takav stupanj razvoja bio bi primamljiv avionskim kompanijama, jer bi smanjili trošak leta, obzirom da bi u avionu bio jedan umjesto dosadašnja dva pilota.

Koliko je ideja o samovozećim avionima zapravo daleko od realizacije, bez obzira na bombastične najave iz Airbusa, najbolje ilustrira činjenica da i je i upotreba samovozećih automobila u stvarnim uslovima još u nivou SF-a člancima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )