FOTO: null

Čokoladnim, voćnim, kremastim i sočnim, krckavim i mirišljavim, kolačima je zaista teško odoljeti. Ko još ne voli bajadere, vanilice, oblande, razne kuglice, princes krofne? Zato obradujte ukućane, iznenadite goste, počastite sebe, spremite kolače po svo

Domaća bonžita

Bonžita i ostale kupovne energetske čokoladice veoma su bogate nutritivnim vrednostima, hranljive su i daju instant energiju, pa se preporučuju kao užina svima, a naročito sportistima prije treninga. Ipak, one mogu sadržati više šećera nego što je preporučljivo, naročito ako se trudite da izgubite kilograme, pa je zato najbolje da sami pripremite svoju zdravu energetsku pločicu i bez griže savesti uživate u njoj! Evo šta vam je sve potrebno od sastojaka i kako da ih napravite:

Potrebno je :

150 g Dijamant margarina sa maslacem, 50 g suvih brusnica, 50 g suvih kajsija, 50 g suvog grožđa, 50 g kornfleksa, 3 kašike meda, 40 g ražanih pahuljica, 30 g smeđeg šećera, 1/2 kašike susama, 1/2 kašike lana.

Priprema : Suve brusnice, kajsije i suvo grožđe sitno isjeckajte i stavite u odgovarajuću posudu: Zatim dodajte ražane pahuljice, kornfleks, susam, lan i sve dobro izmješajte. U manju šerpu dodajte šećer, med i margarin. Stavite šerpu na šporet i na tihoj vatri mješajte dok se sastojci ne rastope. Nakon toga pojačajte temperaturu i neprekidno mješajte dok ne provri. Kada provri kuvajte još 2-3 minuta, pa zatim ovom vrelom masom prelijte sastojke i mješajte da biste dobili homogenu smjesu. Dno manje pravougaone tepsije obložite papirom za pečenje, izručite smjesu i dobro je sabijte rukama. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Isjecite na željene oblike i poslužite.

Kokos trifle sa belom čokoladom

Kremast kolač, bogatog ukusa, pronaćiće put do svačijeg stomaka, a naročito će svi kokosoljupci biti oduševljeni. Osim kokosovog brašna u pripremi ovog kolača se koristi i kokosovo mlijeko, pa je ukus zaista intenzivan, a bijela čokolada samo upotpunjuje cijeli doživljaj!

Potrebno je: 180 g kokosovog mlijeka, 350 g bijele čokolade, 30 g meda, 20 g Dijamant klasik stonog margarina, 50 g kokosovog brašna, celi lješnici, 100 g bele čokolade, 3 kašike Dijamant ulja.

Priprema: Prokuvajte kokosovo mlijeko i med, pa prelijte preko bijele čokolade i margarina. Sve dobro izblendirajte (4-5 minuta) i umješajte kokosovo brašno. Ostavite da se ohladi i stegne. Kod ovog kolača je važno da dobro izblendirate masu štapnim mikserom kako bi se homogenizovala. Ostavite masu preko noći u frižideru i po potrebi pre oblikovanja ponovo blendirajte. Oblikujte kuglice tako što ćete u svaku staviti po jedan lešnik , poređajte ih na papir za pečenje, a zatim stavite na 30 minuta u zamrzivač. U manju šerpu izlomite bijelu čokoladu, dodajte ulje, pa stavite na tihu vatru. Sklonite s vatre, pa viljuškom umačite kuglice i ređajte na papir za pečenje. Takođe, bijela čokolada se mora održavati na određenoj temperaturi dok se kuglice umaču u nju. Prijatno!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )