FOTO: null

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla nešto pre 16 časova izašli su košarkaši Srbije koji su osvojili srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Prvi je pred navijače izašao Nikola Jokić koji je dočekan velikim ovacijama uz pesmu "Igraj i pobedi".

"Nismo još uvek sveni, polako sabiramo utiske. Ovaj doček će pokazati šta smo napravili", rekao je Milan Mačvan za RTS. 

Sa košarkašima su sletele i košarkašice i odbojkašice Srbije, kao i zlatni vaterpolisti. Košarkašice su u Brazilu osvojile bronzu savladavši Francusku, dok su odbojkašice stigle do finala i srebrne medalje. 

Prethodno su u Beograd sletele tekvondoistkinje, a srpski olimpijci dočekani su vodenim topom. 

„Neznam da li je neko verovato da ćemo ostvariti ovakav uspeh, ali rvaćamo se svi zajedno sa medaljama oko vrata. Za mene sve medalje sijaju zlatnim sjajem, pogotovo vaterpolo. Košarkašice i odbojkašice fenomenačlan uspeh, mi smo mislim ispisali istoriju. Ovaj doček govori sve“, rekao je Raduljica za RTS. 

"Nama je svaka medalja mnogo hbitna, pogotovo kada doživimo ovaj doček. Treći najbolji u svetu je sigurno bolje nego prvi u Evropi", rekla je bronzana košarkašica Ana Dabović za javni servis. 

"Slavile smo posle pobede, nismo mnogo spavale, ali bilo je zabavno. Osećam se sjajno, zahvaljujem se Srbiji na prilici da je predstavljam", rekla je Amerikanka Danijela Pejdž koja je inače naučila sve reči srpske himne. 

"Divan osećaj, lepo je videti ovoliko ljudi. Hvala im do neba", istakao je zlatni vaterpolista Duško Pijetlović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )