FOTO: null

Nenad Stevandić, potpredsjednik NS RS i član Glavnog odbora SDS-a, zamrznuo je rad u ovoj stranci, a u narednim danima organi ove partije donijeće i konačnu odluku o njegovom statusu.

Na juče održanoj pres-konferenciji, Stevandić je naglasio da se neće pridružiti SNSD-u i da ne osniva novu stranku, a kao razlog za zamrzavanje članstva naveo je to da je "SDS na čelu s predsjednikom Mladenom Bosićem zbog fotelja u Sarajevu spreman da sluša naloge Bakira Izetbegovića".

On je rekao da je licemjerno da njega optužuju za saradnju sa SNSD-om, dodajući da će i dalje raditi u Klubu SDS-a i glasati prema vlastitoj savjesti.

"Smatram da sam svojim opozicionim radom doprinio smjenama ministra (Ranka) Škrbića, a u to vrijeme su predsjednik stranke i oni koji mi sada podmeću bili u koaliciji s Miloradom Dodikom radi fotelja na nivou BiH i gušili su opozicioni rad u RS. Poslije su učinili nešto još gore - radi zadržavanja fotelja u Sarajevu taj isti posao rade s Bakirom Izetbegovićem i ponašaju se kao da im je on poslodavac", rekao je Stevandić.

On je naglasio da su stvari koje je SNSD loše uradio nesporne, ali da zbog toga ne smatra da treba uništiti RS.

"Ne smatram da treba početi maltene bratoubilački rad da bi vrh neke stranke zadržao fotelje u Sarajevu čija je garancija Izetbegović. Ja nisam ni Dodikov ni Bakirov", rekao je Stevandić.

Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS-a, komentarišući Stevandićevo zamrzavanje članstva, rekao je da podržava stav predsjednika stranke da o njegovim javnim istupima treba da raspravljaju organi stranke.

Na pitanje novinara kada bi moglo doći do odluke o Stevandićevoj sudbini u SDS-u, Govedarica je rekao u narednih sedam do 15 dana.

Podsjećanja radi, Mladen Bosić, lider SDS-a, rekao je da će organi te stranke donijeti stav o političkom djelovanju i daljem statusu Stevandića.

"Nenad Stevandić se već deklarisao svojim izjavama i on više ne vodi politiku SDS-a i ne radi za njene interese, već, po svojim izjavama, za interese suprotne strane", rekao je Bosić, dodajući da se "saga o papcima nastavlja".

Stevandić se s rukovodstvom SDS-a razišao, praktično pred izbornu sjednicu Skupštine ove stranke, koja je održana početkom maja u Banjaluci, kada je otvoreno podržao kandidaturu Miće Mićića za predsjednika stranke.

On je danas rekao da će se zalagati za politiku očuvanja nadležnosti RS i da se neće baviti spletkarenjima koja idu iz Sarajeva.

"Nije normalno da predsjednik i najuže rukovodstvo SDS-a ne prisustvuju obilježavanju jasenovačke tragedije, stradanja u "tuzlanskoj koloni", Dobrovoljačkoj ulici ili obilježavanju Dana Vojske RS", naveo je on.

Nakon završetka njegove pres-konferencije prvi su mu čestitali Slavko Dunjić, koji je ranije isključen iz SDS-a, te Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )