FOTO: screenshot

Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, ocijenio je da je izvjesno da NSRS neće imati dvije tećine glasova da potvrdi veto Milorada Dodika za agreman njemačkom ambasadoru u BiH.

Stevandić je poručio da je najveći poblem za Srpsku upravo rezolucija njemačkog Bundestaga. On je izrazio žaljenje što na sjednici nema poslanika opozicije.
 
Ne mislim da treba da otvorimo neku vrstu političkog rata sa Bundestagom. Ali, žao mi je što ranije nisam čuo ideju gospodina Dodika da Bundestagu uputimo zvaničan stav Narodne skupštine. Bez obzira što se jedan dio mene možda i ne slaže sa ovim, nemam pravo da budem ličan. Poslanici US će podržati veto iz pincipijelnih razloga. Ne zbog sukoba sa Njemačkom, nego da pokažemo karakter. Ne želimo da naštetimo našim ljudima koji rade u Njemačkoj, ali moramo da pokažemo karakter. Biramo između dva zla. U jednom smo poniženi da se ništa ne pitamo, u drugom se takođe ne pitamo, ali se bar nismo samoponizili – kaže Stevandić.
 
On je još jednom pozvao NSRS da njemačkom parlamentu pošalje svoj odgovor na njihovu deklaraciju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )