FOTO: InfoBijeljina

Na području bijeljinske regije naveća oštećenja vertikalne saobraćajne signalizacije u prošloj godini evidentirana su na putnim pravcima Vršani - Crnjelovo - Rača, te Bobetino brdo - Glavičice, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz "Puteva Republike Srpske".

Ranije je ovaj problem bio zastupljen na drugom putnom pravcu, o čemu je InfoBijeljina već pisala. Naime, od avgusta do decembra 2018. godine na području Bijeljine naizraženiji slučajevi uništavanja i krađe saobraćajne signalizacije su bili na magistralnom putu Derventa (Žirovina) - Brod - Brusnica.

Kada je riječ o 2020. godini, prema informacijama iz "Puteva Republike Srpske", ukupno je oštećen 201 saobraćajni znak u Republici Srpskoj, a kako nam je potvrđeno, ukradeno ih je 36. 

"Ukupna šteta koje je nastala ovim krađama i oštećenjem veritkalne saobraćajne signalizacije iznosi  47.878 KM", rekla je za portal InfoBijeljina Natalija Kostrešević, saradnik za odnose s javnošću u "Putevima Republike Srpske".

Poređenja radi, u toku 2018. godine, na magistralnoj i regionalnoj putnoj mreži Republike Srpske uništeno je ili ukradeno 239 saobraćajnih znakova, što znači da je ovaj problem bio jednako izražen i 2020.

Dionice u Republici Srpskoj, na kojima su 2020. godine evidentirana najčešća oštećenja i krađe saobraćajnih znakova su MI- 100 (stara oznaka M14), Kozarska Dubica - Novi Grad - granica BiH, MII - 501 (stara oznaka M15), Mrkonjić Grad - granica FBiH, te RI - 6101 (stara oznaka R427), Berkovići – Plana.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )