FOTO: InfoBijeljina.com

Prosječna plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj isplaćena u februaru 2021. godine bila je viša za 33 KM u odnosu na FBiH.

U Federaciji BiH prosječna isplaćena neto plata u februaru iznosila je 951 KM i nominalno je bila niža za 2,4 odsto, a realno za 2,8 odsto nego u prethodnom mjesecu. U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna isplaćena neto plata za februar nominalno je viša za 1,8 odsto, a realno za 3,1 odsto, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.
 
Prema podacima koje je ranije objavio Zavod za statistiku Republike Srpske, prosječna plata nakon oporezivanja isplaćena u februaru 2021. godine iznosila je 984 KM i veća je nominalno za 2,3 odsto, a realno za 1,9 odsto u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna plata nakon oporezivanja u februaru ove godine u Srpskoj je nominalno veća za 2,8 odsto, a realno za 4,5 odsto.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )