FOTO: 24sata.hr

Sedamdesetogodišnja Rozi Gladvel iz Britanije potrošila je hiljade funti kako bi se zaštitila od elektromagnetne radijacije, a sada se plaši i da će joj uvođenje 5G mreže dodatno naškoditi zdravlju.

Vjerovali ili ne, dijagnozu je sama sebi postavila, a kada je trebalo da ide na porodični odmor u Španiju, potrošila je 400 funti na bakarnu vreću za spavanje u kojoj je provela 30 sati na trajektu koji ima wi-fi mrežu.

"Jako se plašim budućnosti. Imam dovoljno sreće što sam se zaštitila, živim u kući na selu gdje ne postoje elektromagnetne frekvencije. Ali, sada s uvođenjem 5G mreže, ne znam šta nam budućnost donosi. Jako se plašim", priča ova žena za "Daily Mail".

Kada joj je prije 6 godina bez razloga bilo loše, pokušala je da ugasi wi-fi i shvatila da su joj svi simptomi prestali.

"Sada nikada ne bih mogla da živim u velikom gradu gdje je signal jak. Ako idem sa suprugom na večeru, onda nosim dozimetar sa sobom i merim gdje je najblaža frekvencija, pa tu sjednemo. Ako se predugo izložim elektromagnetnim talasima, onda moram da dođem kući i ležim dva dana u krevetu bez televizije i bilo čega", dodaje ona.

Zanimljivo je i da nauka kaže da 4 odsto ljudi širom svijeta pati od ovakve vrste senzitivnosti i da je to vjerovatno mala brojka od one koje je zapravo. Međutim, medicina i dalje nije dokazala da elektromagnetne frekvencije mogu izazvati neku štetu tijelu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )