FOTO: srpskainfo.com

Kada su 21. janura tijela dvije sestre, Jelisavete (76) i Gordane (78) Đ. nađena u stanu na Bežanijskoj kosi, policija je odmah posumnjala da je riječ o ubistvu.

Šest dana kasnije, njihove sumnje su potvrđene, a rješenju ovog zločina prethodila je još jedna tragedija: čovjek koji ih je usmrtio nađen je mrtav u automobilu, nakon što je pucao sebi u glavu.
 
Kako se ispostavilo, riječ je o Goranu Đ. (38), koji je prije nego što je odlučio da sebi oduzme život, ostavio oproštajno pismo, a detalji krvave drame koja je odnijela tri života počeli su da isplivavaju u javnost.
 
Sve počelo u Domu za stare

Kako Blic saznaje, zaplet priče počeo je u Domu za stare, u kojem je Goran radio, a gdje je umro muž jedne od starica, Jelisavete. Ona je u međuvremenu počela da se viđa s njim, ofarbala se i navodno potpuno promijenila, a veza koju je započela sa njim kasnije će ih svo troje koštati života.

Naime, ispostaviće se da je Goran, sredinom januara, nekoliko dana prije nego što su tijela sestara nađena, u stanu u Ulici Marka Pola, oštrim predmetom usmrtio jednu, a udarcima po glavi ubio drugu ženu.

Komšije su tada pričale da su oko Božića vidjele mlađeg muškarca kako ulazi u stan u kojem su sestre živjele, a pretpostavku da su sestre poznavale ubicu tada je potkrepljivala činjenica da vrata na stanu nisu bila obijena, kao i da je ubica, nakon što je žrtve usmrtio zaključao stan.
 
Podigao milion dinara

U danima nakon pronalaska tijela, policija je ispitivala tragove nađene u stanu, kao i mogućnost da je zločin počinjen iz koristoljublja.

Inače, stan u kome su nađena tijela pripadao je Jelisaveti dok je njena dvije godine starija sestra Gordana dvije godine živjela kod nje, otkako je Jelisaveti preminuo muž.
 
Kako se kasnije i ispostavilo, Goran je nakon zločina odnio mobilni telefon i platnu karticu ubijenih sestara sa koje je podigao milion dinara.

Njegovo tijelo su u četvrtak, u automobilu na parkingu na Bežaniji pronašli građani, koji su pozvali Hitnu pomoć, ali je metak koji je ispalio sebi u glavu bio koban.
 
Sestre nema ko da sahrani?

Podsjetimo, tijela sestara pronašao je upravnik zgrade na Bežanijskoj kosi. Slučaj su prijavile komšije, koje su osjetile neprijatan miris iz stana i primjetile da se sestre ne pojavljuju 10 dana.
 
Njhova komšinica Jelica tada je ispričala da je ona ta koja je alarmirala komšije da se provali u stan.
 
– Ja sam insistirala da zovemo. Zvali smo policiju ali su oni rekli da ne smiju da razvaljuju, ali da možemo mi sa dva svjedoka. Rekla sam da razvalimo, pa ako je sve u redu platićemo bravu. I tako danima. Poslednji put sam je vidjela 6-7. januara, donijela mi je bundevaru. Imala sam goste, imala sam puno ljudi u kući. Kasnije vidim nema je, nema je i onda sam počela da alarmiram. Neke komšije su govorile da su otputovale, ja sam imala tu crnu slutnju – rekla je tada Jelica.

Kasnije su komšije rekle da sestre navodno nema ko da sahrani.
 
– Otkako se ovo desilo, niko od njihovih rođaka ili familije nije dolazio, niti je pitao za njih, jer one nemaju djece, a muževi su im umrli, pa tako danima niko nije ni dolazio da se raspita – rekle su komšije i dodale da vjeruju da će ih opština na kraju sahraniti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )