FOTO: Avaz

Policija je, misleći da je u toku provala, pokrenula sve raspoložive jedinice Jedan starac postao je prava zvijezda u Njemačkoj nakon što ga jepolicija pronašla u sefu banke, a još se ne zna kako je ušao unutra. Naime, 83-godišnji starac iz Paderborna izazvao je pravu uzbunu kada je nekim čudom zalutao u trezor jedne banke.​​​​​​​

 

Aktiviran alarm

Kako prenose lokalni mediji, zaposleni nisu primijetili da se iko, osim radnika, nalazi u filijali te su kao i svakodnevno zaključali trezor i zatvorili filijalu nakon završetka radnog vremena. 

Ipak, sigurnosni detektori pokreta otkrili su da se neko nalazi u trezoru nakon što je banka zatvorena i to je aktiviralo alarm. Policija je, misleći da je u toku provala, pokrenula sve raspoložive jedinice, uključujući i teško naoružane specijalce. 

Čitavo područje oko banke bilo je ograđeno, a specijalci su krenuli u pretraživanje prostorija banke. Međutim, kada su otvorili trezor, pred njima se ukazao zbunjeni starac. Kako se saznalo kasnije, starac je taj dan odlutao iz svoga stana, a njegova supruga je nekoliko sati prije policijske akcije prijavila njegov nestanak.

Ukazana pomoć

Iz banke nisu htjeli da komentiraju događaj. 

Što se tiče starca, njega je policija predala hitnoj pomoći te je nakon ukazane pomoći pušten kući. Za sada nije podnesena nikakva prijava protiv starca. Prema policijskim izvještajima, 83-godišnjak je nekoliko sati bio u trezoru.

- I dalje je nejasno kako je muškarac mogao ući u osigurani trezor - rekao je portparol policije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )