FOTO: InfoBijeljina

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je u Prnjavoru ključeve za 14 stanova izbjeglim i raseljenim licima.

Zgrada je izgrađena u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a vrijednost novoizgrađenih stambenih jedinica je 613.000 KM.

Cvijanovićeva je istakla da je ovo dobar projekat, značajan za opštinu Prnjavor dodavši da je Vlada Srpske uložila 7,6 miliona KM u ovakve programe.

- Ovo je značajno za opštinu Prnjavor, ali i za Republiku Srpsku. Zahvalna sam donatorima za realizaciju Regionalnog stambenog programa - rekla je Cvijanovićeva na svečanoj dodjeli ključeva.

Ona je ocijenila da je veoma važna saradnja lokalnih zajednica sa institucijama Republike Srpske.

- Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš intenzivno sarađuje sa institucijama Srpske. Ovakve investicije su značajne za razvoj lokalnih zajednica, ali i Republike Srpske. Do sada smo zajednički mnogo uradili, ali ćemo nastaviti s ciljem razvoja Republike Srpske - istakla je Cvijanovićeva.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je da bi do 2022. godine trebalo da bude izgrađeno 1.700 stambenih jedinica izbjeglim i raseljenim licima.

- Ovo je veoma važno za porodice koje do sada nisu imali krov nad glavom. Regionalni program stambenog zbrinjavanja značajan je za rješavanje pitanja izbjeglih i raseljenih lica - istakao je Lučić.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić zahvalio je donatorima koji vode računa o izbjeglim i raseljenom licima u Srpskoj i BiH.

- Vlada Srpske podržava program socijalnog stanovanja koji mi sprovodimo. To ćemo nastaviti da radimo, a danas zbrinjavamo 14 porodica što je od izuzetnog značaja - rekao je Aćić.

Tomaš je istakao da za rješavanje navedenih pitanja uloženo 11,5 miliona KM, od čega više od 7,5 miliona KM Vlade Srpske.

- Ovo je jedan od važnijih projekata za našu lokalnu zajednicu, a od izuzetnog značaja je saradnja sa institucijama Srpske - naveo je Tomaš.

Stanovi su izgrađeni u Boračkoj ulici bb u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Ceremoniji uručenja ključeva prisustvovao je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić, te predstavnici institucija Srpske.

Nakon uručenja ključeva Cvijanovićeva je posjetitla radilište na kružnom toku u prnjavorskom naselju Vijaka, na raskrsnici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor-Derventa i regionalnog puta Prnjavor-Srbac.

Vrijednost ovih radova je 815.000 KM. Počeli su 5. marta, a rok za njihovo izvršenje je 90 dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )