FOTO: rts.rs

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković, uoči zvaničnog debija na klupi crveno-bijelih protiv Čukaričkog, izjavio je da je jedino očekivanje koje ima – pobjeda.

Stanković je dodao da za ovaj meč ne može da računa na Gajića i Tomanea, koji su povrijeđeni.

"Jedino očekivanje koje možete da imate u Crvenoj zvezdi je – pobjeda. Tako radimo, treniramo i ponašamo se. Ipak, moramo da gledamo i protivnika. Čukarički je dobra ekipa koja ima spoj mladih i iskusnih igrača. Imaju stabilnost koju im je donio predsednik Obradović, napravili su dobar sistem i očekujem nadigravanje.

Igraju visok presing, imaju kapitena Docića, koji sjajno izvodi prekide, tu su Tedić i Šapić, koji to dobro koriste, tu je mladi Vidosavljević, zatim Kovač, koji je Zvezdino dijete, i svi oni će imati motiv da se pokažu protiv nas", istakao je Stanković.

Deki ističe da postoji pozitivna trema pred trenerski debi.

"Ona mora da bude prisutna. Sve utakmice koje sam u karijeri igrao sa tremom i pozitivnim strahom, odigrao sam odlično. Kad god sam potcjenjivao i bio opušten, bio sam loš. Debitovao sam prije 25 godina za Crvenu zvezdu i to je bio jedinstven osjećaj. Vidjeću kako će sutra biti, ali postoji pozitivna trema i volim tako da se osjećam".

Šef struke lidera na tabeli ističe da je još rano da se sudi o njegovim trenerskim kvalitetima.

"Upoznavaćete me kroz igru, odnos prema igračima, kao i kroz situacije na terenu. Prihvatam svaku kritiku i otvoren sam da kažem šta mislim. Rano je da se sudi posle nekoliko prijateljskih mečeva. Sad kreće prvenstvo i takmičarski ritam. Moramo da pokažemo zube i pristup protiv svakog protivnika mora da bude isti – to je moja filozofija.

Time poštujemo sebe i rivala. Na pripremama smo igrali u različitim formacijama, ali to nema veze. To da li imate jednog, dva ili tri napadača je manje važno, bitno je samo sa kakvom glavom izađete na teren", poručio je Stanković.

Utakmica 21. kola Superlige između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se u subotu od 14.30 na Banovom brdu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )