FOTO: null

U prethodna 24 časa na području Grada Bijeljina došlo je do blagog porasta vodostaja rijeke Save dok je vodostaj rijeke Drine u daljem padu.

Vodostaj rijeke Save za prethodna 24 časa porastao je za 1 cm i jutros u 6,00 časova na vodomjernoj stanici u Rači iznosio je +718  cm, odnosno 68 cm iznad kote redovne odbrane od poplava.

Na snazi je i dalje redovna odbrana od poplava. Površine zaplavljene izlivanjem rijeke Save u MZ Novi približno su iste kao i prethodnog dana.

Vodostaj rijeke Drine jutros u 6,00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je +298 cm i za prethodna 24 časa opao je za 34 cm.  Protok rijeke Drine na HE Zvornik u 6,00 časova iznosio je 1068 m³/s.

Vodostaji manjih rijeka Janje, Gnjice i Lukavca su u granicama normale.

S obzirom na intenzivne snježne padavine koje ubrzanim otapanjem mogu prouzrokovati značajni porast vodostaja, upozorava se stanovništvo u naseljima koja gravitiraju navedenim riječnim vodotocima na maksimalnu budnost i pripravnost i da blagovremeno preduzme preventivne mjere zaštite materijalnih dobara.

Trenutna visina snježnog pokrivača u Gradu Bijeljina iznosi 20 cm.

U skladu sa Operativnim planom zaštite i spasavanja od poplava na području Grada Bijeljina u 2018. godini, preduzimaju se utvrđene preventivne mjere i zadaci zaštite i spasavanja od poplava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )