FOTO: null

Na dionicama u kotlinama i duž rijeka u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ima slabe magle, a u usjecima i pored kamenih kosina učestali su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kanjonu Tijesno na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka do 18. septembra jednom dnevno dolaziće do potpune obustave saobraćaja zbog održavanja penjačkog Festivala vježbe i opuštanja /"Drill end Chill Festival". 

Obustava saobraćaja biće na snazi od 10.30 do 11.00 časova. 

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja, po vlažnom kolovozu. 

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta. 

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja. 

Zbog bezbjednog uključivanja vozila na novoizgrađenu dionicu auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac. 

Usporeno se saobraća na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put. 

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod Hidroelektrane "Bočac" od 14.00 do 14.30 časova dolaziće do privremenih obustava saobraćaja. 

Na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub zbog radova će do 16. septembra dolaziti do povremene obustave saobraćaja od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova. Obustava saobraćaja trajaće 10 minuta. 

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica jedan-Prijedor. 

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara. 

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. 

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na putu Brčko-Lončari, u naselju Gorice. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila. 

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Na ovom putnom pravcu na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. Planirano je da radovi traju do 31. decembra. 

U mjestu LJubačevo na regionalnom putu Karanovac-Kneževo zbog aktiviranog klizišta saobraća se naizmjenično jednom trakom. 

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Mačkovac-Čelić /granica Republike Srpske i Federacije BiH/, Ukrina-Vijaka, Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva i Karanovac-Mitrovići. 

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. 

Zbog deminiranja terena povremene obustave saobraćaja na snazi će biti na putnim pravcima Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Kotor Varoš-Obodnik mjestu Rujevica, Kobaš jedan-Derventa u mjestu Begluci, Skipovac Donji-Skipovac Gornji, te u mjestu Kladari Donji na području opštine Brod. 

U Banjaluci će zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka biti obustavljen saobraćaj preko Djevojačkog mosta u Subotičkoj ulici. 

Na području Federacije BiH zbog sanacije na auto-putu Tarčin-Vlakovo kod izlaza za Lepenicu saobraća se jednom preticajnom trakom. Zbog asfaltiranja sutra će od 6.00 do 16.00 časova biti zatvoren izlazni krak na petlji Sarajevo sjever /Jošanica/ iz smijera Zenice. 

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja, zbog deminiranja terena, dolazi na magistralnom putu Lončari-Orašje u mjestu Dusine i na regionalnom putu Goražde-Čajniče u mjestu Zupčići. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )