FOTO: srpskainfo.com

Draško Stanivuković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS, šokiran je likvidacijom njegovog tetka Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena. Stanivuković kaže da je uvijek bio obazriv u etiketiranju potencijalnih ubica, ali da je u ovom slučaju evidentno da je Slaviša Krunić prkosio i suprotstavljao se sistemu.

– Evidentno je da iza ovog ubistva stoji krupni kapital i krupni interes. Potrebno je pratiti ko će nakon njegove likvidacije preuzeti njegove poslove, odnosno tržište na kojem je on poslovao. To će u narednim mjescima biti vidljivo. Sve će se ovdje otkriti. Vjerujem da je on znao motive i da to znaju ljudi oko njega. Velikog su čovjeka nanišanili. Ne može stati na ovom. Poslije ovog ništa više neće biti isto – kazao je Stanivuković za Klix.

Krunić je bio porodični prijatelj i tetak Stanivukovića, s kojim je on znao razgovarati o svemu i savjetovati se.

Stanivuković je napomenuo je da je uvijek bio svjestan opasnosti i da je firmu Sektor Sekjuriti koristio, uz ostalo, da osigura sebe i porodicu.

– Kada je njegova kompanija narasla i postala konkurentna, imao je pritiske, zbog čega je bio ljut na sistem. Bio je jedan od najvećih preduzetnika u BiH i nije se mogao pomiriti s tim da mogu biti takvi prema njemu, iako zapošljava toliko ljudi. Njegova firma bila je trn u oku jer on nije dozvoljavao rekete, nije bio podoban. Imao je svoj stav i govorio što misli. Jednostavno se odupirao sistemu – rekao je Stanivuković.

 

Podsjetio je da je imao problema s konkurentskom firmom Alfa Sekjuriti.

– Ta firma je napravljena kao pandan njegovoj firmi. Nikada nije mogao dobiti nijedan posao. Znao je napraviti upola jeftinije ponude, a da ne bude izabran na tenderu. Jednom im je u Banci Srpske naprasno raskinut ugovor da bi posao dobio Alfa Sekjuriti. Firma Sector Security nikada ništa nije mogla čuvati – istakao je Stanivuković.

Naveo je kako je od 2008. godine imao problema.

– Znam da je s visokopozicioniram ljudima imao problema, znam da mu je porodica bila na udaru, znam da mu je uvijek jedan čovjek sjedio u autu da mu ne bi podmetnuli bombu, znam da su htjeli da ga reketare. On je bio oličenje prkosa. Uprkos svemu gradio je škole, crkve, pomagao, poštovao tradiciju, odazivao se na humanitarne akcije –  kazao je Stanivuković, dodavši da je njegova firma Žitoprodukt redovno dostavljala hranu javnim kuhinjama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )