FOTO: srpskainfo.com

Pojedini kandidati na izborima napravili su iznenađujuće dobre rezultate i ubjedljivo potukli neke od aktuelnih poslanika u parlamentima RS i BiH, ali i još aktuelne ministre.

Jedno od iznenađenja definitivno je mladi odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković iz PDP, koji je u izbornoj jedinici 3 osvojio 11.464 glasova za Narodnu skupštinu RS.

On je tim rezultatom potukao aktuelnog ministra inostranih poslova BiH i nosioca liste PDP za NS RS Igora Crnatka, koji je osvojio tek 2.571 glas.

Stanivuković je ovim rezultatom rekorder za Narodnu skupštinu u ovoj izbornoj jedinici, kada su u pitanju pojedinačni glasovi kandidata.

Takvih iznanađenja nije manjkalo ni u vladajućim partijama, gdje su nova lica potukla iskusne političare koji godinama osvajaju dobre rezultate na izborima.

Jedan od njih je direktor UKC Banjaluka Vlado Đajić, koji za skoro 2.000 glasova iza sebe ostavio Nikolu Špirića, aktuelnog poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i potpredsjednika SNSD.

Đajić je osvojio 10.842 glasa, dok je Špirić dobio svega 8.845.

Iza njih dvojice po osvojenim glasovima slijede aktuelni ministar finansija RS Zoran Tegeltija, sa osvojenih 7.672 glasa, najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka Momčilo Antonić sa 5.611, te načelnik Šipova Milan Kovač sa dobijenih 2.038 glasova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )