FOTO: null

Banjalučki Univerzitet nastoji da stimuliše upis na tehničke i prirodne nauke tako što će na njima biti više kandidata čije će školovanje biti finansirano iz budžeta, a s druge strane smanjen je taj broj na društvenim naukama, izjavio je rektor Univerzite

On je istakao da je potrebna ravnopravnost privatnih i državnih fakulteta. "Ne može neko reći da treba da smanjimo broj upisanih studenata na pravu i ekonomiji, a ostaviti taj prostor na privatnim fakultetima", rekao je Stanić.

Rektor Univerziteta U Banjaluci je istakao da je za poboljšanje usklađenosti upisne politike i potreba tržišta u privrednom razvoju najvažnije pokrenuti privredu, dovesti investitore i osnovati nova preduzeća.

Stanić je rekao da je za kvalitetnije visoko obrazovanje potrebna veća odgovornost svakog pojedinca, a da je ključ u pooštravanju kriterijuma za izbor nastavnika i astitenata na svim univerzitetima u Srpskoj, koji moraju jednako da vrede za sve.

On je napomenuo da je prihvaćen predlog da na Mašinskom fakultetu banjalučkog Univerziteta u novoj školskoj godini bude zaleđen upis na studijskom programu zaštita na radu, da nastavni plan na tom studiju treba modernizovati, te da je moguće da se kasnije on premesti na Tehnološki fakultet.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )