FOTO: null

Stanari, ali i brojni građani koji prolaze ulicom Majora Dragutina Gavrilovića već duži vremenski period imaju problem zbog nepropisno parkiranih automobila koji se nalaze na trotoaru.

Proteklih dana su nam pisali ogorčeni stanari koji žive u pomenutoj ulici, problem su, kako navode, poslovni subjekti koji se nalaze u zgradama, a ekipa portala InfoBijeljina se danas uvjerila kakvo je stanje, te smo sve zabilježili kroz fotografije. 

Zbog parkiranih automobila uzurpirani su trotoari, tako da majke sa malom djecom, koju često voze u kolicima, ali i najmlađi građani, učenici osnove škole i penzioneri moraju koristiti slobodni trotoar sa druge strane ulice, ili im preostaje da se provlače pored automobila. 

Odgovore smo potražili i u Policijskoj upravi Bijeljina, gdje su nam istakli da će u narednom periodu pojačati kontrolu u ovoj ulici, putem policijskih službenika kao i specijalizovanim vozilom „pauk“, kako bi se uklanjala takva vozila. 

„Svakako da jedan broj vozača ne poštuje zakonske odredbe i parkira svoja vozila protivno pravilima, a to mislim na površine koje su namijenjene za kretanje pješaka i na taj način indirektno narušava bezbjednost pješaka. U narednom periodu ćemo pojačati kontrolu u ovoj ulici kako bismo sankcionisali nepropisno parkirana vozila“, rekao je za InfoBijeljina Radenko Knežević inspektor za saobraćaj u Sektoru policije Policijske uprave Bijeljina.

Knežević ističe da svaki građanin svakako može da pozove broj telefona „122“ i da prijavi prekršaj, te da će u najkraćem vremenskom periodu „pauk“ sa policijskim službenikom izaći na teren, evidentirati takav prekršaj i odnijeti nepropisno parkirano vozilo. 

Što se tiče rada specijalnog vozila „pauk“ isti se svakodnevno angažuje za potrebe obezbjeđenja normalnog funkcionisanja saobraćaja na području grada. 

Stanarima ali i pješacima ostaje nada da će se riješiti ovaj problem, a do tada se i dalje moraju snalaziti kako bi nesmetano prolazili pored parkiranih automobila.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )