FOTO: null

Izdavanje stana na dan i u Bijeljini postaje unosan biznis za vlasnike 20-tak nekretnina koliko ih se trenutno izdaje na ovakav način.

Cijena iznajmljivanja stana na dan je od 40 KM do 70 KM u zavisnosti od lokacije, kvadrature i opremljenosti. U toku mjeseca u prosjeku stanovi se mogu izdati na 10 do 15 dana. Vlasnici tih nekretnina imaju jasnu računicu, koja ih je odvela u novi biznis.

„Ako imate nekretninu na dobroj lokaciji, dobro opremljenu i funkcionalnu možete je izdati i do 15 dana. Kada odbijete sve troškove zarada je nešto malo veće nego da se stan izdaje na mjesečnom nivou“, kaže za InfoBijeljina jedan od vlasnika koji izdaje stan na dan.

Prema njegovim riječima, cijena je ista bez obzira da li se stan izdaje na dan ili na pet dana, jer su iste obaveze i troškovi, koji uključuju i generalno čišćenje posle svakog korišćenja koje obavlja agencija registrovana za te poslove. 

Najčešći korisnici ovakvog vida smještaja su ljudi koji poslovno dolaze u Bijeljinu iz drugih gradova, na seminare savjetovanja i slične događaje. Vikendom se stanovi najčešće iznajmljuju roditeljima koji sa djecom u grupama dolaze na takmičenja i turnire.

„Vrlo često stanove iznajmljujemo i garađanima Semberije, koji ovu uslugu koriste kako bi smjestili rodbinu i prijatelje koji im dolaze ili na odmor ili na neki porodični događaj, jer im se daleko više isplati da im komfor obezbijede na ovakav način nego da plaćaju hotelski smještaj“, kaže naš sagovornik.

Najrjeđe se ovakvi stanovi iznajmljuju turistima, jer Bijeljinu ne posjećuju još uvijek u tolikom broju, a i oni koji dolaze uglavnom su u tranzitu i ne zadržavaju se duže od jednog dana.

„Upravo zato ovakav vid izdavanja stanova još uvijek nije zaživio u Bijeljini. Ovo što sada imamo  daleko je od situacije kakva je recimo u Banjaluci, a da ne govorim o velikim centrima kao što su Beograd, Sarajevo...gdje ovaj vid usluge cvjeta“, zaključuje naš sagovornik.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )