FOTO: null

Policija u Prijedoru razotkrila je i uhapsila u sklopu akcije kodnog naziva "Štampač" Darka Todorovića (20) iz ovog grada zbog falsifikovanja novca i njegovog puštanja u opticaj.

U njegovoj kući u Omarskoj otkrivena je mini-štamparija, u kojoj je ovaj mladić, poznat policiji po raznim krivičnim djelima, "proizvodio" novac i trošio po prijedorskim lokalima.

"Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli štampač-skener i 26 krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 KM", saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

Kako je rečeno, kriminalističkom obradom utvrđeno je da je prvo kupio štampač-skener, nakon čega je napravio kalup od debljeg papira u koji je stavljao papir na kojem je štampao krivotvorene novčanice.

Pretres je izvršen po nalogu Suda BiH, a Todorović je zbog krivotvorenja novca predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

"Osumnjičeni D.T. je isti dan lišen slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje novca. U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će isti uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalje postupanje biti predat Tužilaštvu BiH, a oduzeti predmeti u depozit i nadležnost Suda BiH", rečeno je u prijedorskom CJB-u.

U petak nije saopšteno koliko je novca Todorović uspio da odštampa i potroši, ali se osnovano sumnja da je riječ o većoj cifri.

Kako smo uspjeli saznati, njegovo razotkrivanje su pomogli i vlasnici lokala u kojima je novac trošen, a koji su ga prepoznali kao osobu koja je plaćala lažnim novčanicama.

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca Todorović je takođe imao "posla" sa policijom, a u vezi s krađom koja se desila u jednoj trgovini u Omarskoj.

Osumnjičen je da je 25. jula obio prodavnicu, te ukrao veću količinu cigareta i prehrambenih proizvoda.

Prema procjenama, u svom pohodu napravio je materijalnu štetu od oko 2.000 maraka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )