FOTO: null

Njemački šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer je zaprijetio zemljama EU da će snositi pravne posljedice ako ne budu poštovale odluku o raspodjeli izbjeglica.

"Evropa je zajednica prava. Data riječ nešto znači. Ako ne budemo mogli drugačije, stvari će biti regulisane pravnim sredstvima, kako je i predviđeno", rekao je Štajnmajer nedeljniku Špigl.

Štajnmajer je prije svega mislio na Slovačku i Mađarsku, koje su uložile žalbu zbog odluke kvota o raspodjeli izbjeglica, doneta u septembru u Briselu.

"Evropska solidarnost nije jednosmjerna. Oni koji odbijaju da prime izbjeglice, moraju da znaju šta je tu rizik za njih - otvorene granice Evrope", rekao je njemački ministar.

Frank-Valter Štajnmajer nije prvi koji je zaprijetio zemljama koje odbijaju da se povinuju odlukama o preraspodjeli izbjeglica.

Prije toga, to je učinio austrijski kancelar Verner Fajman, koji je rekao da bi tim zemljama mogla da bude smanjena svota novca koju dobijaju od EU.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )