FOTO: null

U Bijeljini je danas održan novogodišnji prijem gradonačelnika Miće Mićića i predsjednika Skupštine Grada Bijeljina Slaviše Markovića, na kome su rezimirani rezultati rada gradske administracije u godini na izmaku.

Pored brojnih predstavnika privrednog i društvenog života u Bijeljini i okolnim lokalnim zajednicama, prijemu su, između ostalih, prisustvovali i srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministri u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović i Igor Crnadak, zamjenik ministra Predrag Jović. Među gostima su bili i poslanici u Parlamentarnoj skupštini BiH i Narodnoj Skupštini Republike Srpske, među kojima i šefovi poslaničkih klubova Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica i Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, kao i potpredsjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić i Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić.

Obraćajući se na početku prijema, gradonačelnik Mićo Mićić je naveo da je pored svih teškoća Gradska uprava uspjela da prevaziđe izazove i ostvari ovogodišnji plan rada. 

- Ovo je prilika da se na kraju godine osvrnemo na sve što smo radili, prije svega zbog obaveze prema našim građanima koji su nas birali. Iz našeg ugla, kada je riječ o Gradu Bijeljina, možemo biti zadovoljni, jer imamo stabilnu vlast, stabilan budžet i vodili smo odgovornu socijalnu politiku. Kada je riječ o o razvojnim projektima, pokrenuli smo značajane poslove u industrijskoj zoni, gdje stvaramo povoljan poslovni ambijent, a u kontinuitetu vodimo i stalnu brigu o selu i tu tražimo modele kako ubrzati ruralni razvoj - istakao je Mićić.

On je najavio da je u sledećoj godini planirana izgradnja škole na Ledincima, zgrade Centra za socijalni rad, kao i nastavak izgradnje kanalizacije i unapređenje infrastrukture u Gradu.

- Naš prioritet i sledeće godine biće zaštita od poplava. Intenzivno radimo na eksproprijaciji zemljišta za Drinski nasip, a u Janji se uveliko radi na regulaciji korita rijeke Janje - naveo je Mićić.

Srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić istakao je da Bijeljina postaje jedan od glavnih oslonaca Republike Srpske. 

- Ovo je Grad koji se ubrzano razvija, zahvaljujući mnogobrojnim projektima, od kojih je veliki broj podržavan od strane međunarodnih organizacija. Vrijeme je da se počnemo baviti životnim pitanjima od čijeg rješenja zavisi naš opstanak - istakao je Ivanić.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković izrazio je zadovoljstvo radom lokalnog parlamenta, koji će u ovoj godini održati 14 sjednica, a sve ono što je do sada bili upućeno u u skupštnsku proceduru usvojeno je.

- Dodatni kvalitet u radu Skupštine daje odgovornost odbornika i njihovo prisustvo sjednicama, što omogućava demokratske rasprave i pronalaženje najboljih rješenja za teme na dnevnom redu lokalnog parlamenta - istakao je Marković.

Ministar u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović je ocijenio da je Bijeljina jedan od pokretača razvoja cijele BiH, s obzirom na to da je veliki broj privrednih subjekata koji su razgranali svoje poslovne veze širom Evrope i koji čuvaju tradiciju dobrog poslovanja, po kojoj je ovaj Grad odavno prepoznatljiv.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )