FOTO: null

Nebojša Lazić poznatiji kao Zenga, pripadnik MUP-a RS, blizak predsjedniku RS Miloradu Dodiku, odbio je ponude Saveza za promjene za više funkcija, među kojima i mjesto zamjenika direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA), piše novinska agencija

Lazić je, nezvanično saznajemo, te funkcije odbio zbog svojih ideala i lojalnosti prema Dodiku i navodno se zbog toga našao na odstrelu od strane onih koji su uz Savez za promjene, piše Patria .  

– Sada se Lazić, zbog odbijanja ponuda Saveza za promjene, našao na meti onih policijskih službenika koji su sabotirali i rad bivšeg načelnika CJB Bijeljina Vasilija Andrića jer su korumpirani i svoj nerad kriju iza tužbi protiv rukovodilaca koji od njih traže maksimalno zalaganje u poslu, kaže naš sagovornik iz MUP-a RS.  

Pored tih službenika, kaže naš izvor, umiješali su se mnogi drugi sličnih sposobnosti iz drugih sigurnosnih agencija i zajedno pokušavaju da sruše sav operativni rad MUP-a, a  i samog Lazića.

– Lazić je lojalan Dodiku, ima isti cilj a to je sigurna i stabilna RS. Zato ih lažno optužuju, spajaju i poistovjećuju, kaže naš sagovornik.  

Sudeći prema ovom slučaju, u MUP-u RS moglo bi se očekivati uskoro još okršaja između Dodikovih i pristalica Saveza za promjene. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )