FOTO: IMDB

Serija The Office (U kancelariji) više nije najpopularnija serija u Americi. Sa sve većom popularnošću streaming servisa, gledanost pojedinih serija goruća je tema posljednjih godina. Kako vrijeme gledanja postaje jedan od najvažnijih faktora koji utiče na popularnost serije, što serija duže može zadržati ljude uz ekran, to je uspješnija.

Prije je The Office bio taj koji je vladao kada su u pitanju sati gledanja među američkim streaming servisima. Još 2020. godine usred pandemije serija je bila rangirana kao broj jedan po ukupnom vremenu gledanja u godini.
 
Prema Nielsenu, američki obožavatelji gledali su ga ukupno 57.1 milijardu minuta, najviše u istoriji streaminga do tog trenutka. Iako se činilo da će taj rekord neko vrijeme ostati nepobijen, s obzirom na to koliko je The Office i dalje popularan, stigao je neočekivani protivnik koji ga je skinuo s trona.
 
Suits, drama koja se originalno prikazivala na USA Networku od 2011. do 2019., dolaskom na Netflix u junu prošle godine dosegla je ogromnu popularnost. U samo šest mjeseci gledaoci Netflixa gledali su seriju 57.7 milijardi minuta, srušivši rekord The Office-a.
 
Postoje različiti faktorikoji utiču na to, ali najvažniji je, što nije iznenađujuće, koliko sadržaja je dostupno za gledanje. Uprkos tome što The Office ima više epizoda, njih 201, za razliku od Suitsa koji ih ima 134, svaka epizoda Suitsa imala je trajanje od otprilike 42 minute, što je praktički udvostručilo dužinu tipične epizode The Office-a. To je rezultiralo da Suits ima deset sati više sadržaja od The Office-a.
 
Gledajući popularnost Suits-a, nije nikakvo iznenađenje što je naglo porasla prošle godine. Budući da je Netflix i dalje jedan od najboljih servisa za streaming u SAD-u, njegova opšta dominacija pomogla je Suits-u da preuzme prvo mjesto od The Office-a, koji je uklonjen s Netflixa 2020. godine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )