FOTO: null

Srpski povratnik u Rosulje kod Lukavca Uroš Stojanović (87) preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio kada su ga nedavno u njegovoj kući pretukla i opljačkala četvorica razbojnika.

Za ovaj napad osumnjičeni su braća Zoran i Slaviša Mihajlović te Ilija Ivanović iz Bijeljine i Velibor Tomić iz Lopara. Oni se trenutno nalaze u pritvoru u Srbiji radi istrage koja se protiv njih vodi zbog moguće povezanosti sa pojedinim krivičnim djelima počinjenim u toj zemlji.

Direktor Opšte bolnice "Dr Mustafa Beganović" u Gračanici Almir Sakić rekao je juče da je Stojanović u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen u teškom stanju sa prelomom kičmenih pršljenova i nekoliko rebara te teškim povredama glave.

- S obzirom na njegove godine, došlo je do pratećih komplikacija koje su prouzrokovale smrt - kazao je Sakić napomenuvši da je tijelo preminulog juče predato porodici.

Stojanović je pretučen i opljačkan 24. februara u svojoj kući u Velikoj Brijesnici kod Lukavca. Tom prilikom ga je osumnjičena četvorka vezala, skinuli su mu odjeću s gornjeg dijela tijela i polugolog ga ostavili u kući. Pronašao ga je komšija koji je pošao da ga obiđe. Kada je vidio šta se desilo, obavijestio je Stojanovićevu porodicu.

Osumnjičena braća Mihajlović, te Tomić i Ivanović uhapšeni su nakon višednevne potrage 26. februara u Irigu između Novog Sada i Rume. Prilikom hapšenja u "pežou" u kojem su bili pronađena je snajperska puška i pištolj. Osim njih, tada je u Bijeljini uhapšen Nihad Kadrić zbog sumnje da je povezan s njima i da im je pomogao u izvršenju pomenutog krivičnog djela. Razbojnici su nakon napada pucali i na policiju koja je istraživala napad na Stojanovića.

Ovoj grupi se, osim premlaćivanja Stojanovića, na teret stavlja i pljačka i premlaćivanje penzionera Pere Lukića (80) u Mačkovcu kod Lopara. Lukić je napadnut istog dana kada i Stojanović. Oni su u njegovu kuću upali ujutro oko pet časova. Starca su vezali čaršavom i tražili da im preda novac, a palili su mu i odjeću. U kuću su ušli tako što su razvalili ulazna vrata. Nakon što su ga pretukli, ukrali su mu oko 1.000 maraka i mobilni telefon.


Prvi napad

Osim 2016. godine, Stojanović je na meti pljačkaša bio i 2009. godine. Tada su mu u kuću upala trojica maskiranih razbojnika koji su ga opljačkali i pretukli. Udarali su ga puškom po glavi i gurali mu cijev u usta. Kada su pronašli samo 54 marke koje je namijenio za kupovinu brašna, brutalno su ga pretukli i zaključali u kući. On je uspio da izađe kroz prozor i obavijesti zeta koji živi u Lukavcu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )