FOTO: null

Srpski vaterpolisti su osvojili sve što se osvojiti moglo; šampioni su Evrope i sveta, a nakon što su sa 11:7 "potopili" reprezentaciju Hrvatske, i olimpijski pobednici.

Bio je to pokretački motiv za navijače iz cele Republike Srpske da izađu na ulice, razviju zastave, skandiraju Srbiji, pevaju o Kosovu...

Pokazalo se, čulo se na ulicama Banjaluke, da su se branioci titule iz Londona 2012. opravdano pribojavali duela sa "delfinima" i zbog čega su izbegli dvoboj u četvrtfinalu.

I u Prijedoru su se, javlja novinar "EuroBlica" brzo formirale kolone automobila, koje su prolaskom kroz čitav grad i onima koji ne prate sport "javili" šta se to desilo u Riju.

Slično je u Trebinju, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Bijeljini, gde je čak upriličen i vatromet.

Pojedinačno, navijači srpske reprezentacije su bili kreativni i u vlastitoj organizaciji obezbedili noćno kupanje.

Društvene mreže takođe "gore" i ispunjene su različitim porukama:

"Slavlje širom Republike Srpske. Nacionalne pjesme se pjevaju. Petarde ili pucnji?", "Gore ulice Banjaluke. Gori srce od sreće, od ponosa", "Ne treba nam referendum da se osjećamo kao Srbija! Potrebna je samo pobjeda da svima pokažemo šta nam je u srcu i šta nam je otadžbina", "Nije zgoreg da se noćas podsjetimo da je sport u Republici Srpskoj sahranjen, da su uspješni samo pojedinci u tudjim reprezentacijama. Tuga i jad", "Hrvati će naučiti srpsku himnu napamet, posle ovoliko slušanja", "Alo Mirko Novosel! … dobro, dobro, neću više..", "Kad počinje zidanje još jednog balkona"...

Slavlje je potrajalo do ranih jutarnjih časova, do finala u ženskoj odbojci, u kojem su se sastali Srbija i Kina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )