FOTO: null

Širom Republike Srpske gradovi i opštine se spremaju za doček Nove 2015. godine.

Na trgovima u pojedinim gradovima doček je organizovan, istina, uz nešto skromniji program nego prethodnih poplava, dok sje u nekim opštinama doček otkazan, a sredstva predviđena za slavlje preusmerena na sanaciju od poplava koje su u 2014. pogodila Srpsku.

Banjaluka: Na Trgu Balkan ekspres i Dado Glišić

Stanovnici najvećeg grada Srpske, Banjaluke, na dočeku na Trgu Krajine zabavljaće grupa "Balkan ekspres", Dado Glišić i mlada banjalučka pop-rok grupa "Nair".

Proslava dočeka počeće u 20.00 časova, a dolazak Nove godine tačno u ponoć označiće vatromet, potvrđeno je u Kulturnom centru "Banski dvor", koji je organizator dočeka na otvorenom.

Proslava Nove godine na otvorenom trajaće do 1.00 čas iza ponoći.

Doček uz kuvano vino i rakiju u Istočnom Novom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo doček Nove godine na otvorenom biće organizovan samo u opštini Istočno Novo Sarajevo.

U ostalim opštinama u sastavu grada i na Jahorini doček Nove godine biće organizovan u ugostiteljskim objektima.

Program dočeka počinje u 22.00 časa, a građane će zabavljati "Ilužn bend" i pevači Branimir Banjanin i Sanja Veličković.

Za posetioce će biti obezbeđeno besplatno kuvano vino i rakija.

"Na ovaj način nastavljamo tradiciju organizovanja dočeka Nove godine na otvorenom", rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Cene dočeka Nove godine na Jahorini kreću se od 80 do 140 KM.

Prnjavor: Proslava na gradskom trgu uz lokalni bend

Opština Prnjavor organizovala je doček Nove 2015. godine na gradskom trgu.

Proslava počinje u 11.00 časova programom za najmlađe, u kojem će nastupiti glumci Dramske scene Srpskog prosvetno-kulturnog društva "Prosveta", učenici nižih razreda osnovnih škola "Nikola Tesla" i "Branko Ćopić", te polaznici vrtića "Naša radost" i "Mikilend".

U podne je predviđeno svečano odbrojavanje za ulazak u dečiju Novu godinu, a potom i dolazak Deda Mraza.

Večernji program počinje u 22.00 časa nastupom jednog od lokalnih bendova.

Za sve koji se odluče za novogodišnju proslavu na otvorenom biće obezbeđeni kuvano vino i čaj.

U ponoć, vatromet će označiti početak 2015. godine, a potom će se sugrađanima na gradskom trgu obratiti načelnik opštine Siniša Gatarić.

Bratunac: Sanacija šteta važnija od slavlja

Opština Bratunac, zbog ekonomske krize i mera štednje, neće organizovati doček međunarodne i pravoslavne Nove godine na gradskom trgu.

Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je zbog štednje i sanacije štete od poplava u ovoj godini izostalo organizovanje svih tradicionalnih manifestacija, i novac poreskih obveznika preusmeren je za sanaciju te štete.

"Nećemo novac izdvajati na novogodišnje dočeke i luksuzno dekorisanje grada dok neka domaćinstva nemaju sredstava za život", rekao je Mlađenović.

Doček Nove godine organizovan je u bratunačkim kafićima i diskotekama, a cene rezervacija i konzumacija iznose od 10 KM do 35 KM.

Najveći broj stanovnika Bratunca i ovu Novu godinu dočekaće u domovima, u krugu porodica i prijatelja, a oni bogatiji će, kao i prethodnih godina, slaviti na Zlatiboru, Tari, Jahorini ili nekom od gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

U Bratuncu je gradski trg okićen starim dekoracijama, a trgovci kažu da je promet znatno manji nego prethodnih godina.

Dubica spremna za doček na trgu

U Kozarskoj Dubici sve je spremno za novogodišnju proslavu na gradskom trgu.

Proslava će početi u 22.00 časa, a početak Nove godine tradicionalno će biti obeležen vatrometom, najavljeno je iz Javnog preduzeća "Centar za informisanje i kulturu", koje je organizator slavlja.

Posetioce će u najluđoj noći zabavljati bend "Aleksandrija" iz Banjaluke, kao i bend "Kul Bo" i di-džej Boris Obućina iz Kozarske Dubice.

Za sve posetioce biće obezbeđeno kuvano vino, a poslednje minute 2014. godine sa sugrađanima na trgu ispratiće načelnik opštine Mile Zlojutro i predsednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević, koji će tačno u ponoć uputiti novogodišnju čestitku.

Opštinski zvaničnici pozvali su građane da se pridruže proslavi na trgu i u dobrom raspoloženju dočekaju Novu godinu.

Prijedor: Doček na trgu uz kuvano vino i muziku

Gradska uprava Prijedor i ove godine organizuje doček Nove godine na otvorenom, na malom gradskom trgu, uz muziku, besplatno kuvano vino, čaj i sendviče.

Tačno u ponoć predviđena je čestitka gradonačelnika Marka Pavića i veliki novogodišnji vatromet.

Prijedorčane će u novogodišnjoj noći zabavljati pevač Milan Stanković.

Zavisno od dubine džepa, Prijedorčani će moći da uživaju u novogodišnjoj noći u većini ugostiteljskih objekata, gde će organizovani različiti programi sa poznatim i manje poznatim izvođačima narodne i zabavne muzike.

U Hotelu "Monument" na Mrakovici cena svečane večere je 55 KM, a cena sa noćenjem 150 KM. Prema informacija sa Mrakovice, u restoranu ima još slobodnih mesta, a sobe za doček sa noćenjem su već sve rezervisane.

Cena karte za novogodišnji doček u Hotelu "Prijedor" je 40 KM i još ima slobodnih mesta, a cene dočeka u restoranima i kafićima se kreću od 10 do 50 KM u zavisnosti od ponude.

Prijedorski mališani su Novu 2015. godinu dočekali juče, kada je na malom gradskom trgu organizovan prigodan program, vatromet od konfeta, te podeljeno 600 novogodišnjih paketića, koje je pripremila gradska uprava Prijedor uz podršku Fabrike keksa "Mira" i Udruženja građana "Don".

Fočake će zabavljati trubači

Doček Nove godine na otvorenom u Foči biće organizovan na Gradskom trgu uz koncert trubačkog orkestra iz Ivanjice.

U organizaciji opštine, program počinje u 22.30 časova. Uz zvuke trube, građani će moći da se počaste kuvanim vinom i rakijom, koju će pripremiti članovi Planinarskog društva "Zelengora", a u Novu godinu će se ući uz veliki vatromet.

Rezervacije u fočanskim kafićima za "najluđu noć" kreću se od osam do 20 KM, dok u restoranima mesto košta i do 30 KM, ali su u cenu uračunati hrana i piće.

Veliki broj lokala radiće uobičajenim režimom, bez naplaćivanja ulaza.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )