FOTO: null

U januaru u Republici Srpskoj rekordan je broj neradnih dana, zbog praznika.U prvih 15 dana Nove godine u Srpskoj je 6 neradnih dana. Zvaničnih. Dodaju li se tome vikendi plus dva dana za slavu, radnici u upravi odmaraju gotovo dvije sedmice.

Državna administracija ne treba da brine. Neradnih dana ima i previše i svi su plaćeni. Ali brinu oni koji ne mogu sebi da priušte takav luksuz. Kao sto su npr. prodavci knjiga.

Nadoknađivanja i pregršt slobodnih dana nema u Hrvatskoj. To pred našom kamerom potvrđuje i Zoran Brkić iz Šibenika. U Hrvatskoj se kaže više radi, a manje odmara.

U privatnom sektoru, kažu, da januar pojedu praznici. Ne radi se, a porezi moraju biti plaćeni.

U Fabrici obuće Bema napravili su već grubu računicu. U prvoj polovini januara zbog neradnih dana u minusu su skoro oko pola miliona maraka.

Radnici u administraciji imaće još nekoliko slobodnih dana u narednim mjesecima.

Ove godine Dan žena pada u nedelju. Gotovo je izvjesno da će budžetlije šefovi počastiti skraćenim radnim danom u petak ili ponedjeljak. Slijedi Vaskrs, zatim 1.maj koji koji je pred vikend pa će službenici odmarati tri dana. Onda je i 9. maj neradni dan i tako redom do godišnjeg odmora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )