FOTO: null

Predsednik Vlade Srpske Željka Cvijanović izjavila je juče da je Srpska spremna za popunjavanje Upitnika Evropske komisije i da je do sada odgovorila na 2.500 pitanja.

Ona je posle sastanka sa šefom Delegacije EU u BiH Larsom Gunarom Vigemarkom u Banjaluci, rekla da očekuje i od ostalih nivoa u BiH da urade svoj deo posla. Po rečima Vigemarka, Upitnik sadrži 3.500 pitanja.

A kada je reč o "mehanizmu koordinacije" odnosno jedinstvenom stavu koje u ime cele BiH treba da pregovara sa EU, Cvijanovićeva je rekla da to ne funkcioniše.

Na Upitnik Evropske komisije BiH vlasti moraju da odgovore u roku od šest meseci. Od ovih odgovora zavisi da li će BiH dobiti status kandidata za članstvo u Uniji!

BiH je 15. februara ove godine podnela aplikaciju za članstvo u EU, koju je EK prihvatila i u septembru odlučila da BiH dostavi Upitnik kao narednu fazu koja očekuje BiH na putu kandidatskog statusa za EU.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )