FOTO: null

Ministarstvo saobraćaja i veza RS očekuje poziv za sastanak koji su lideri vodećih stranaka u FBiH najavili za četvrtak u Sarajevu, a na kojem će biti riječi o saobraćajnoj infrastrukturi.

- Očekujemo poziv za sastanak jer je saobraćajna infrastruktura u nadležnosti entiteta. Spremni smo da razgovaramo o svim krupnim infrastrukturnim projektima koji su važni za RS i BiH - kazali su u Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Nakon sastanka koji su lideri SDA Bakir Izetbegović, HDZ-a BiH Dragan Čović i SBB-a Fahrudin Radončić održali 7. septembra rečeno je da bi na sastanku u četvrtak trebalo biti riječi o koridoru 5C i bržoj izgradnji autoputa.

- Na sastanku će biti prisutni svi koji mogu uticati na to da se brže grade putevi, koridori, što znači direktori javnih preduzeća, ministri i predsjednici stranaka, kako nijedan prostor ne bi ostao nedefinisan - izjavio je tada Izetbegović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )