FOTO: null

Banjaluka - Ukoliko Košarkaški savez BiH do 24. jula ne dostavi imena dva kluba koja bi trebalo da igraju u Drugoj ABA ligi, onda će rukovodstvo regionalnog takmičenja samo izabrati dva predstavnika.

Pri tome će primijeniti kriterijum rezultata ostvarenih u posljednjoj sezoni, što znači da Republika Srpska neće imati predstavnika u novoosnovanom takmičenju, i pored toga što su Mladost i Leotar zainteresovani za nastup. Klubovi iz Mrkonjić Grada, odnosno Trebinja igrali su Ligu za opstanak, što ih automatski diskvalifikuje, dok bi u takmičenje išli sarajevska Bosna Rojal i Sloboda iz Tuzle, koji su se takmičili u polufinalu plej-ofa.

- Klubovi i savezi kojima je poslat dopis imaju rok do 24. jula da se izjasne o nastupu ili pošalju imena ekipa koje će igrati. Ukoliko to ne urade do tada, a takav slučaj je evidentan na primjeru KS BiH, onda će ABA liga sama da izabere dva predstavnika i to samo na osnovu rezultata iz prošle sezone - rekao je prvi potpredsjednik ABA lige Igor Dodik.

Inače, Upravni odbor KS BiH trebalo je da prošlog četvrtka odluči o imenima dva kluba, ali nije nađeno rješenje zbog velikog broja želja za nastupom, dok su svi klubovi predlagali kriterijume za biranje koji njima idu naruku. Donošenje odluke ostavljeno je za ovu sedmicu, mada je teško očekivati da dođe do dogovora zbog specifičnog načina donošenja odluka u UO KS BiH. Prema najavama, rok za podnošenje prijava neće biti produžen jer je Skupština ABA lige zakazana za 24. jul u Beogradu.

- ABA liga kao organizator takmičenja ima pravo da dodijeli mjesto nekom drugom savezu ukoliko određeni savez ne predloži dovoljan broj ekipa ili neki klub odbije nastup u takmičenju. Na idućoj sjednici pričaćemo o svemu tome i donijeti konačnu odluku o učesnicima - kazao je Dodik.

Po uzoru na ABA ligu drugoligaško takmičenje brojaće 12 klubova.

Pozivi

Crnogorski klubovi Teodo iz Tivta i Lovćen sa Cetinja potvrdili su nastup u Drugoj ABA ligi, kao i čačanski Borac iz Srbije. Pozivi su još poslati Dinamiku (Srbija), Krki (Slovenija), Karpoš Sokoliju, Rabotničkom (Makedonija), Šibeniku i Splitu (Hrvatska).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )