FOTO: null

U šest srednjih škola u Bijeljini ove godine maturiralo je 956 đaka, 183 iz Gimnazije “Filip Višnjić”, 146 iz Ekonomske škole i 281 iz Tehničke škole “Mihajlo Pupin”.

Poljoprivrednu i medicinsku školu u Bijeljini završio je 241 maturant, a Muzičku školu "Stevan Stojanović Mokranjac" 14 maturanata. 

Srednju stručnu školu u Janji završio je 91 maturant. 

Prema riječima direktora Gimnazije "Filip Višnjić" Drage Đurića, maturanti ove škole bili su raspoređni u sedam odjeljenja, jedno odjeljenje jezičkog smjera i šest opšteg usmjerenja. 

"Bili su vrijedni i uspješni u redovnoj nastavi što potvrđuju rezultati koje su postigli. Šezdeset djevojaka i mladića su sve četiri godine bili odlični učenici i oni su oslobođeni polaganja mature koje počinje 27. maja", rekao je Đurić Srni. 

On je dodao da Gimnazija ove godine ima pet vukovaca, od kojih će jedan biti proglašen učenikom generacije. 

Direktor Ekonoimske škole Dušan Đurić kaže da je polaganja mature oslobođeno 16 učenika i da u ovoj generaciji ima četiri vukovca. 

Polaganje maturskih ispita za one koji nisu odlikaši, u ovoj školi počinje 1. juna. 

Prema riječima direktora Srednje tehničke škole "Mihajlo Pupin" Radenka Todorovića, učenici su tokom školovanja u trogodišnjem ili četvorogodišnjem smjeru postigli odličan uspjeh, a oni koji su imali sve petice biće u najužem krugu za izbor učenika generacije. 

Direktor Poljoprivredne i medicinske škole Milorad Vuković naveo je da ova škola ispraća 241 maturanta koji su tokom trogodišnjeg obrazovanja stekli diplome voćara, vinogradara i pekara, a nakon četiri godine obrazovanja diplome poljoprivrednog, medicinskog, veterinarskog i prehrambenog tehničara. 

Direktor Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" Igor Đukanović kaže da se ove godine od Muzičke škole oprostilo 14 maturanata. 

"Odlazi još jedna generacija učenika, koja će kao i njihovi prethodnici pronositi ime naše škole i našeg grada širom svijeta", kaže Đukanović. 

Direktor Srednje stručne škole u Janji Nada Golijanin rekla je da se 91 maturant obrazovao za zanimanja u oblasti ekonomije, turizma i prava. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )