FOTO: null

Mladi šahisti Šahovskog kluba „Sveti Georgije“ iz Bijeljine učestvovali su od 17 - 19. novembra u Bijeljini na 22. Kupu Šahovskog saveza Republike Srpske, osvojivši srebrne medalje i pehar za drugoplasiranu ekipu u ukupnom poretku.

Bijeljinski šahisti takmičili u kategoriji „Omladinci“, koja je ove godine po prvi put, uvrštena u raspored ovog šahovskog takmičenja. 

Šahovski klub „Sveti Georgije“ u sastavu Mirko Šajin (1. tabla), Marko Nikolić (2. tabla), Aleksandar Nikolić (3. tabla) i Vuk Solaković (4. tabla) osvojili za drugo mjesto, odnosno srebrne medalje i pehar za drugoplasiranu ekipu. 

„Želimo istaći da je naš tim mladih šahista bio najmlađi na turniru sa prosjekom manjim od 10 godina starosti. Ovaj uspjeh je još značajniji ukoliko se u obzir uzme činjenica da je rad trenera šaha, koji su FIDE nacionalni instruktori, u našem Klubu potpuno volonterski uz pomoć i podršku roditelja djece, kao i da je jedini šahovski klub u Gradu Bijeljina koji nije podržan od gradske uprave. Vjerujemo da će naš rad biti prepoznat i sa te strane što bi obezbijedilo još bolje osnove za rad škole šaha za djecu osnovnoškolskog uzrasta jer se naš Klub bavi isključivo razvojem „omladinskog šaha“, kažu iz Šahovskog kluba „Sveti Georgije“ iz Bijeljine

Trenutno se vrši upis djece starosti od 6 do 9 godina u školu šaha pri Šahovskom klubu „Sveti Georgije“ iz Bijeljine, što je dobra prilika da naši mali sugrađani zaninteresovani za crno – bijele figure, upoznaju šahovski svijet i razviju svoj talenat.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )