FOTO: null

Stend ap komičar iz Srbije Srđan Dinčić održao je u Centru za kulturu u Bijeljini komediju "Đavo iz jagode".

Dinčić, koji je široj javnosti poznat kao jedan od scenarista emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", učesnik emisije "Četiri i po muškarca", rekao je da je oduševljen velikim odzivom publike u Bijeljini. 

On je napomenuo da je stend ap nova forma komedije na našim prostorima, a da u svijetu postoji više od 100 godina. 

"To je jedan način da svoje mišljenje upakuješ u malo lepšu ambalažu i preneseš ga ljudima", rekao je Dinčić novinarima. 

Navodeći da ova forma dozvoljava komičaru "da radi šta hoće, da leti sa teme na temu", Dinčić kaže da je bitno držati pažnju publike, koju treba dovesti do onoga što joj je najpotrebnije - do smijeha. 

"Uvijek imam tekst, ali on zavisi od publike i improvizacije, ukoliko se i publika uključuje, želi da priča sa komičarem", rekao je Dinčić i dodao da su njegovi tekstovi raznovrsni, o svakodnevnim temama, a neizbježne su političke. 

On kaže da stend ap komičari u Srbiji nastoje da prošire ovaj oblik komedije. "U Beogradu imamo prvi klub, to je neki pomak da u gradu imamo mesto gde ljudi mogu da odu i gledaju baš stend ap komediju", dodao je Dinčić. 

Dinčić se stend ap komedijom bavi pet godina, sredinom novembra je sa komedijom "Đavo iz jagode" krenuo na turneju po gradovima u Srbiji, a planira da obiđe i region. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )