FOTO: Screenshot

Četiri srbijanska navijača uhapšena su nakon meča Australian Opena između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, jer su istakli rusku zastavu sa odštampanim likom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Grupa navijača koja je podržavala Đokovića okupila se na stepeništu ispred Rod Laver Arene, gdje su odjekivale pesme upućene Rusiji i Srbiji, uz zastavu na kojoj se nalazi Vladimir Putin, predsjednik Rusije, a bile su primjetne i zastave sa slovom Z, zaštitnim znakom ruskih vojnih snaga.
 
Poznato je da su zbog sankcija na teniskim terenima zabranjena ruska obilježja. Stoga i teniseri iz Rusije nastupaju kao neutralni sportisti. Zabranjene su i ruske zastave u Melbourneu, pa je stoga australijska policija regovala.



"Četiri osobe sa tribina su prilikom napuštanja stadiona pokazale neprikladne zastave i simbole, i prijetili su obezbjeđenju. Nakon toga su privedene od policije države Victorija", navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Australije.

Podsjetimo, Novak Đoković plasirao se u polufinale Australian Opena novom impresivnom pobjedom, ovoga puta protiv Andreja Rubljova rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:4.
 
Đoković će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Tommyja Paula (35. ATP) koji je u četiri seta bio bolji od Bena Sheltona rano. Zanimljivo, to je za Paula debi u polufinalima nekog od Grand Slam turnira.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )