FOTO: null

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale olimpijskog turnira, prvi put od 1996. godine!

Tim Aleksandra Đorđevića, koji je pre 20 godina kao plejmejker predvodio nacionalni tim do finala u Atlanti, pregazio je u polufinalu najprijatnije iznenađenje turnira Australiju rezultatom 87:61!

Srbija je odigrala daleko najbolji meč na turniru, što se logično poklopilo sa najboljom utakmicom kapitena Miloša Teodosića u Riju, pa su košarkaši doneli našem timu u Brazilu i sigurnu sedmu medalju. 

Od starta se videlo da je plej CSKA rešen da odigra na svom nivou, pokrenuo je ekipu sa 6 od prvih 12 poena, ali Srbija je Australiju razbila pre svega fantastičnom timskom odbranom. 

Trio Bogut, Delavedova, Mils u potpunosti je zaustavljen, Srbija je fantastično preuzimala, još jedan neverovatan meč odigrao je Stefan Marković, a uz to je i skok bio na našoj strani. Takva igra donela je samo 14 poena Australije na poluvremenu (35:14), a meč je definitivno prelomljen u trećoj četvrtini posle koje je naš tim imao 66:38.

Sredinom poslednje deonice bilo je i najvećih +31, pa je tim Aleksandra Đorđevića neočekivano lako stigao do drugog finala na poslednja tri velika takmičenja. 

U borbi za zlato, kao i 2014. u Španiji, igraćemo protiv selekcije SAD (nedelja, 20.45h), koja je prethodno u prvom polufinalu pobedila Španiju sa 82:76. U utakmici u grupnoj fazi Srbija je bila blizu senzacije protiv SAD – 94:91. 

Srbija je imala 13 skokova (43-30) i devet asistencija više od rivala (23-14). Miloš Teodosić završio je sa 22 poena (9-14) i 5 asistencija. Marković je dodao 14 poena, 5 asistencija i 3 skoka, Raduljica je uz 11 poena imao 6 skokova, a Mačvan 12 poena i 4 asistencije. U ekipi Australije po 13 poena ubacili su Motum i Mils, a Ingles je dodao 12.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )