FOTO: esc-plus.com

U Liverpulu je održan žrijeb za ovogodišnju "Pjesmu Evrovizije" kojim je utvrđeno u kojem će od dva polufinala nastupati ovogodišnji takmičari.

Predstavnik Srbije će nastupiti u prvom polufinalu koje se održava 9. maja.
 
U Liverpulu, gradu domaćinu ovogodišnje "Pjesme Evrovizije", održan je žrijeb za raspoređivanje učesnika po polufinalima na ovogodišnjem festivalu koji će se održati od 9. do 13. maja.
 
Na ovogodišnjem "Evrosongu" takmičiće se predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Njemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobjednik Ukrajina, nastupiće direktno u finalu.
 
Preostale zemlje, među kojima je i Srbija, raspoređene su u dva polufinala. Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 9. maja.
 
Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Letonije, Irske, Norveške, Portugalije, Hrvatske, Malte, Švedske, Moldavije, Švajcarske, Izraela, Holandije, Finske, Azerbejdžana i Češke.
 
U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Jermenije, Kipra, Rumunije, Danske, Belgije, Islanda, Grčke, Estonije, Albanije, Australije, Austrije, Litvanije, San Marina, Slovenije, Gruzije i Poljske.
 
Kada je riječ o finalistima, žrijebom je utvrđeno da će Njemačka, Francuska i Italija glasati u prvom polufinalu, dok će Ukrajina, Španija i Velika Britanija glasati u drugom polufinalu.
 
Srbija će svog predstavnika odabrati na festivalu "Pesma za Evroviziju 2023" koji će se održati 1, 2. i 4. marta, a ovogodišnje takmičarske kompozicije biće objavljene 2. februara na zvaničnom YouTube kanalu RTS-a.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )