FOTO: rts.rs

Vaterpolisti Srbije savladali su Australiju sa 12:8 u prvom meču na završnom turniru Svjetske lige na beogradskom Tašmajdanu. Naredni rival naše selekcije je Hrvatska. Meč je na programu u Srijedu od 21.00 čas.

„Delfini" su uspjeli da nadigraju Australijance. Posle lošeg starta uspjeli su naši da povežu redove, preokrenu rezultat, a posle pauze od sat vremena, zbog kiše sa grmljavinom, Srbija je prešla u vođstvo i stigla do važne pobjede.

Australija je mnogo bolje ušla u meč. Našima ništa nije polazilo za rukom. Protivnik je stigao do tri gola prednosti, da bi do kraja perioda zadržao minimalnu prednost - 5:4.

Uslijedio je jednočasovni prekid zbog jake kiše sa grmljavinom. Nekako su se stvorili uslovi za igru, pa je meč nastavljen.

U drugom periodu naši vaterpolisti su zaigrali znatno angažovanije, prije svega u odbrani, što je rezultiralo da u ovom periodu nismo primili gol, s druge stane postigli smo tri i tako preokrenuli rezultat i poveli sa 7:5.

Posle nekoliko minuta u trećem periodu Srbija je stigla do pet golova prednosti - 11:6, međutim Australija je do kraja četvrtine postigla dva gola i smanjila prednost naše selekcije.

U poslednjoj četvrtini vaterpolisti Srbije su u laganom tempu priveli meč kraju. Viđen je samo jedan gol i to u mreži protivnika. Na kraju 12:8 za Srbiju.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Andrija Prlainović sa tri gola, Filip Filipović i Stefan Mitrović su postigli po dva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )