FOTO: null

Poznanj - Fudbaleri Srbije poraženi su minimalnim rezultatom od rezervisane Poljske, u prijateljskom meču u Poznanju.

Bio je ovo prvi meč "Orlova" u 2016. godini u kojem je jedini igrač vrijedan pažnje bio Adem Ljajić.

Fudbaler Intera je jedini predstavljao opasnost po gol domaćina, nekoliko puta je sjajno šutirao, ali su Lukaš Fabijanski i Vojček Ščesni uz dosta muke uspijeli da sačuvaju svoj gol.

Izuzev Ljajićevih, Srbija je imala još dvije sjajne gol šanse, u šestom minutu je poslije njegovog dobro slobodnog udarca kapiten Ivanović promašio cio nebranjen gol glavom sa nekoliko metara, dok je dva minuta prije kraja Sčesni uspio da zaustavi šut Rajkovića, takođe glavom, poslije kornera.

S druge strane, Poljaci su do pobjede stigli iz jedne od tek nekoliko šansi, sjajan gol volej udarcem sa 15-ak metara postigao je u 28. minutu Jakub Blaščikovski, nakon intervencije glavom Nikole Maksimovića na centaršut Roberta Levandovskog.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić je u Poznanju koristio ukupno 17 fudbalera, šansu je dao i U20 prvaku svijeta sa Novog Zelanda Nemanji Maksimoviću, dok je klupi ostao prvi centarfor tima iz prethodnog ciklusa Aleksandar Mitrović.

Srbija je zabilježila treći uzastopni poraz, prvi put od ljeta 2012. je u takvoj seriji, a u nedjelju gostuje Estoniji, takođe u prijateljskom meču. S druge strane, Poljaci su slavili četvrti put u nizu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )