FOTO: null

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak košarkaša za Evropsko prvenstvo na kojem iz raznih razloga nema Nikole Jokića, Nemanje Bjelice, Nikole Milutinova i Nemanje Dangubića.

Jokić je obavio razgovor sa selektorom Đorđevićem kojem je rekao da neće biti u mogućnosti da pomogne nacionalnom sastavu jer ga očekuje individualni rad u Nagetsima sa kojima bi iduće trebalo da potpiše višegodišnji višemilionski ugovor. Bjelica je povrijeđen već duže vrijeme i u procesu je rehabilitacije koja će potrajati još barem mjesec i po dok će Milutinov i Dangubić igrati Ljetnju ligu sa San Antonijom (po dogovoru sa selektorom) i pokušati se izboriti za ugovor sa NBA ekipom. Otpali su mladići Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov i Dejan Davidovac koje očekuju nastupi u mladoj i univerzitetskoj reprezentaciji Srbije ovog ljeta. Jokić je prošle godine bio jedan od najboljih igrača srpskog tima koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru stigao do srebrne medalje i to mu je bio premijerni nastup u nacionalnoj selekciji dok je godinu prije toga odbio nastup u reprezentaciji na EP u Francuskoj. Njegov potez naišao je na osudu javnosti koja je pogrdnim riječima i psovkama na društvenim mrežama kritikovala njegovo odustajanje od nastupa u dresu sa grbom Srbije. Mnogi su naveli da su proveli noći i noći uz male ekrane da bi ispratili njegove igre u Denveru, a da im on ovako vraća. Čak je izračunato da će Jokić između dvije sezone u Denveru imati 190 dana odmora, s obzirom na to da njegova ekipa nije učestvovala u plej-ofu.

Pripreme za EP počeće 20. jula okupljanjem u Beogradu, a tri dana kasnije putuje se na Kopaonik. Tokom priprema predviđeno je učešće na turnirima "Trofej Beograda" (sa Grčkom i Crnom Gorom), "Superkupu" u Hamburgu (Njemačka, Poljska, Rusija) i atinskom "Akropolisu" (Grčka, Italija i Gruzija). Evropsko prvenstvo na rasporedu je od 31. avgusta do 17. septembra, a Srbija će igrati u grupi D u Istanbulu sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

Igrači

Na spisku je 17 igrača od kojih će njih 12 putovati na EP: Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Birčević (Partizan), Miloš Teodosić (CSKA), Vladimir Lučić (Bajern), Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić (Fenerbahče), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Miroslav Raduljica (bez kluba), Milan Mačvan (Armani), Dragan Milosavljević (Alba), Nemanja Nedović (Unikaha), Vasilije Micić (Žalgiris) i Boban Marjanović (Detroit).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )