FOTO: rts.rs

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvangdžou, pošto je sa 13:9 pobijedila selekciju Australije.

I 15. put uzastopno od 2010. godine srpski vaterpolisti bili su uspješniji u bazenu od "ozija".

Podmlađeni tim Dejana Savića je od samog starta pokazao da želi pobjedu na kraju šampinata, te je prvu četvrtinu riješio u svoju korist sa ubjedljivih 6:1.

Drugi dio donio "spuštanje gasa", pa su Dušan Mandić i ekipa taj dio dobili sa svega 3:2, za ukupnih 9:3 na polovini susreta.

Kasnije je ipak uslijedilo manje opuštanje, Australijanci dolaze do 10:5 posle tri četvrtine i četrtu otvaraju ranim golom a potom na pet minuta do kraja stižu na svega "minus tri".

Ipak, srpski vaterpolisti meč uspješno privode kraju, za konačnih 13:9 i osvajanje petog mjesta na svjetskom šampionatu, na koji su, podsjetimo, otišli u znatno podmlađenom i izmijenjenom sastavu nakon obezbjeđivanja olimpijske vize trijumfom u Svjetskoj ligi u Beogradu.

U četvrtoj pobjedi "delfina", na oproštaju od turnira, najefikasniji bili su kapiten Miloš Ćuk i Strahinja Rašović sa po četiri gola.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )