FOTO: null

Rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je Srbiju u Splitu rezultatom 32:22 (14:9) u meču prvog kola 13. po redu Evropskog prvenstva u rukometu.

Hrvatska je opravdala naslov favorita protiv Srbije, te je pred svojim navijačima i sjajnom atmosferom u Spaladijumu osvojila dva boda, i sada sa optimizmom može da očekuje meč drugog kola protiv Islanda 14. januara. Srbija, koja je tokom cijelog meča jurila rezultatski priključak, osim u prvih 15 minuta meča nije bila previše konkurentan rival, pa je zasluženo poražena u prvom meču na šampionatu Evrope.

Izabranicima Jovice Cvetkovića sada preostaje da 14. januara protiv Švedske (18,15) i Islanda dva dana kasnije (18,15) pokuša da dođe do pobjeda i neophodnih bodova, koji bi je odveli u drugu fazu takmičenja. Da podsjetimo, iz grupe dalje idu tri ekipe i prenose bodove protiv ostalih timova koji su obezbjedili prolaz.

Petar Nenadić je sa šest golova bio najbolji u srpskom timu, dok je Nemanja Zelenović upisao gol manje. Na drugoj strani Hrvatsku su predvodili Luka Stepančić i Manuel Štrlek sa po šest golova, dok su po četiri pogotka upisali Zlatko Horvat i Luka Cindrić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )