FOTO: null

Srbi se rata ne boje, ali ko ga želio u kući mu bio, poručili su danas bošnjačkim političarima u Sarajevu veterani specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske.

Građanima Republike Srpske predstavnici veterana "Garda Panteri", "Peša", "Mandini lavovi", "Tobutski soko" i "Vukovi sa Majevice" poručili su sa konferencije za novinare u Bijeljini da budu spokojni, uprkos mržnji i prijetnjama koje dolaze iz Sarajeva nakon izricanja presude srpskom generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu. 

"Srpski borci su branili Republiku Srpsku i braniće je opet ako bude trebalo", poručio je predsjednik Udruženja "Garda Panteri" Petar Cvijetinović. 

On je zatražio da službe bezbjednosti u Srpskoj objave informacije o obuci paravojske bošnjačkog političara Bakira Izetbegovića, o čemu pišu mediji. 

Aleksa Lazarević iz Udruženja veterana "Tobutski soko" rekao je da su prijetnje ratom u BiH pogrešne i pozvao bošnjačku omladinu da ne kreće "opasnim putem želje za dominacijom koja vodi u sukobe", na koji pozivaju političari i mediji u Sarajevu. 

"Stvara se utisak da su Bošnjaci jedine žrtve rata u BiH i to podstiče njihovu želju za dominacijom, budi nacionalnu netrpeljivost i vrlo lako može da izazove novi rat u BiH", upozorio je Lazarević. 

On je podsjetio na 25.000 srpskih žrtava i 2.000 nestalih kojima još ni kosti nisu pronađene nakon rata u BiH, na zločine NATO agresije i bombardovanje Srba osiromašenim uranijumom i zaključio da te rane bole i u miru i da su zato još opasnije bošnjačke provokacije i prijetnje srpskom narodu.

Predsjednik Udruženja veterana "Mandini lavovi" Drago Tomić najavio je jačanje saradnje svih specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske u miru, kao što je bio i u ratu, da bi se njihov glas čuo u Srpskoj i BiH. 

Predstavnik specijalne jedinice "Peša" Radivoje Đukić istakao je da srpski veterani ne prizivaju rat i pozvao na jedinstvo srpskih političara i njihovo poštovanje naroda i srpskih boraca. 

"General Ratko Mladić je jedan od heroja odbrane koji su spriječili ponovni genocid nad srpskim narodom, srećan mu ulazak u vječnu slavu", jedinstveno su poručili veterani na konferenciji za novinare održanoj u Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )