FOTO: null

U Loparama se ovih dana u okviru projekta “Manje smeća – više cvijeća” realizuje ekološka akcija koja ima za cilj buđenje građanskog aktivizma, jačanje ekološke svijesti i saniranje lokaliteta sa velikom količinom raznih vrsta otpada koji narušavaju ne s

U okviru ovog projekta nabavljeni su plastični kontejneri i table sa natpisima o upozorenju zabrane bacanja smeća.mal

je za cilj buđenje građanskog aktivizma, jačanje ekološe svijestii i saniranje lokali Ukupna vrijednost pomenutog projekta iznosi 4.500 КМ, od toga 2.000 KM je utrošeno za nabavku kanti i tabli koje su finansirale Opština Lopare i Fondacija “Mozaik”, a 2.500 KM je donirala lokalna zajednica i pojedinci u robi i uslugama neophodnim za uspješno realizovanje ovog projekta. 

U prethodnom periodu na području opštine Lopare podržani su projekti čišćenja i uređenja korita rijeke Gnjice, kao i izletišta na Majevici, takođe se u ovom gradu svake godine bira najuređenije dvorište. D.O.O “Čistoća” Lopare opremljeno je novim vozilima i kontejnerima, a prošle godine je jedan kamion za odvoz čvrstog otpada Loparama donirao grad Salcburg.

Opština Lopare podržava sve aktivnosti na podizanju ekološke svijesti.Pored ovog projekta ranije je provedena akcija stop plastičnim kesama u kojoj je podijeljeno 15 000 papirnih kesa i 1 000 cegera. Za vrijeme trajanja akcije u gradu je uklonjeno i desetak divljih deponija. Na ekološkoj svijesti je potreban kontinuiran rad kao i ulaganje sredstava u opremu i znanje . Prostora za napredovanje ima i mora se još puno toga uraditi kaže za InfoBijeljina načelnik opštine Lopare dr Rado Savić.

Piše : Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )