FOTO: null

Predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH istakli su da srpski ministri u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak moraju da spriječe najavljeno nametanje rezultata popisa stanovništva.

Na posljednjoj sjednici Centralnog popisnog biroa nije postignut dogovor o jedinstvenom programu za obradu podataka dobijenih popisom zbog spora o tome ko spada u stalno stanovništvo, a posljednja šansa za to biće 14. mart dan prije isteka roka za usaglašavanje rješenja.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović kazao je da u slučaju da dogovor ne bude postignut neka institucija mora objaviti  konačne rezultate popisa.

- Neprihvatljivi su zahtjevi bošnjačkih političara koji na silu žele da kroz rezultate popisa stanovništva dođu do famoznih 51 odsto stanovnika u svoju korist.Nametanje lažnih rezultata moraju da spriječe srpski ministri -  rekla je poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Dušanka Majkić.

Poslanik NDP-a Momčilo Novaković kaže da je neprihvatljiva svaka odluka suprotna stavovima RS. Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović kazao je da Savjet ministara u ovom trenutku nema u planu da presiječe i donese konačnu odluku u vezi sa popisom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )